Cégünkről képekben:
Pályázati támogatások:

um 2

 

eu

 

 

Biogáztermelés

 

biogaz6A 2011.-ben átadott biogáz üzem építésével az Inicia Zrt. célja a tehenészeti telepen keletkező trágya, mezőgazdasági termékek és hulladékok környezetbarát feldolgozása volt.

 

A biológiai nyersanyag szervesanyag-tartalmát mezofil anaerob baktériumok a vasbetonból készült fermentálókban lebontják és biogázt állítanak elő. A keletkező biogáz egy 637 kWh gázmotor segítségével felhasználásra kerül.

 

biogaz5

Biogáz üzemünkben a trágya mellé kukoricából vagy éppen cirokból készült silót is keverünk. Ehhez Fliegl Polypro adagolót használ cégünk, mely alkalmas siló, szalmás trágya és egyéb mezőgazdasági hulladék (pl. burgonya) beadagolására is. A teljesen rozsdamentes szárazanyag adagolásra gyártott adagoló mérőcellákon áll és bizonyos időközönként, meghatározott mennyiséget adagol be az 1. fermentorba.

 

 

biogaz7A termelt elektromos energiát a fermentor hőn tartására, a szociális épületek, irodák fűtésére, hideg-meleg víz készítésre és áramellátásra fordítjuk. A maradék villamos energiát törvényben előírt keretek között értékesítjük.
A biogázüzem fermentorának maradékát, a szubsztrátot talajerő-visszapótlásra használjuk fel a termőföldeken.

 

 

Partnereink:

 

fliegl logoagrinz logo


/* */